website De Tempel
Den Hoorn
   

Geschiedenis
Den Hoorn is grootste woonkern van Schipluiden. Dat was vroeger ook al zo. De naam Dijkshoorn komt in 1317 voor in de rekeningen van de graaf van Holland. Den Hoorn oftewel Dijkshoorn was toen een deel van de Hof van Delft, een grafelijk bezit. Dit werd in ongeveer 1100 gesticht. De kern van de Hof van Delft kreeg in 1246 stadsrechten en groeide uit tot de stad Delft. Het omliggende gebied was bekend als het ambacht Hof van Delft. In 1817 werd dit ambacht een gemeente, die in 1921 weer werd opgeheven. Enkele delen, namelijk Den Hoorn, t Woudt en Abtswoude, kwamen toen bij de gemeente Schipluiden. [En sinds 2004 gemeente Midden Delfland]
Bron: ertussenuit.com.
Wie is mijn opa:
Mijn opa is geboren op 22 maart 1926, dat betekent dat hij nu 76 jaar is.
Hij is een echte hoornaar, zijn hele leven woont hij al langs de Kickert. Dat is de vaart in Den Hoorn die van Schipluiden naar Delft loopt.
Opa, hij heet Gerard Koop, is de jongste zoon van een tuindersgezin. Hij had 1 zus en 4 broers. Tante Truus, oom Joop en Oom Fried en mijn opa zijn nog in leven.
Opa Koop is 45 jaar getrouwd met Trix Vieveen, zij hebben 3 kinderen gekregen: Manita, Wilbert (de vader van Tessa die bij mij in de klas zit) en Brigitte (mijn moeder).
Bron: Een Hoornse jongen in Indi Werkstuk van: Yannick Pico.


Bezienswaardigheid

De Bolle Kickert De Bolle Kickert
> Mooie brug h meneer?
> Zeker, erg bijzonder.
> Heb ik nog gebouwd zien worden!
> Zal nog een hele toer geweest zijn.
> Jazeker, weet u wat alleen die bol al weegt?

Gelinkt van: www.intermetzo.com.

Complementair
Verdwenen molens in het Westland e/o.: Den Hoorn.

 
   

 

Vorige plaats      Overzicht plaatsen      Volgende plaats
 

advertenties